Podjetje Ana Vidović s.p. kot upravljavec osebnih podatkov na spletni strani fizioterapija-av.si spoštuje zasebnost svojih strank in uporabnikov spletne strani, zato z osebnimi podatki ravnamo skrbno, odgovorno, previdno in skladno z veljavnimi predpisi s področja varstva osebnih podatkov v Republiki Sloveniji in Evropski Uniji.

Politika zasebnosti določa kako upravljavec podatkov, v smislu Zakona o varstvu osebnih podatkov in Splošne uredbe o varstvu podatkov, zbira in obdeluje osebne podatke ter druge podatke o uporabnikih.

Z uporabo spletne strani ter z registracijo uporabniškega profila in/ali nakupom v spletni trgovini, sprejemate splošne pogoje in to politiko zasebnosti ter potrjujete, da ste se z njimi seznanili in se strinjate z njihovo uporabo. Ta pravila določajo tudi pravice uporabnikov v zvezi s svojimi osebnimi podatki.

Do podatkov uporabnikov spletne strani imajo dostop le pooblaščeni zaposleni in pogodbeni obdelovalci, v okviru namenov, za katere so bili osebni podatki zbrani.  Dostop do osebnih podatkov je omejen izključno na obseg in namen, ki sta potrebna za nemoteno izvajanje delovnih procesov, izvajanje prodajnega procesa in namen trženja v skladno s podano privolitvijo.

 

1. Podatki o upravljavcu

Naziv: Ana Vidović s.p. (v nadaljevanju: upravljavec oz. prodajalec)
Naslov: Pohorska ulica 9, SI-2000 Maribor
E-pošta: info@fizioterapija-av.si
Telefonska številka: +386 41 304 175
Matična številka: 9306480000
Davčna številka: 45332606
Datum vpisa v poslovni register: 31. 1. 2023
Poslovni računi in banka: SI56 1934 0501 5675 934 (odprt 24.1.2023, DBS d.d.)

 

2. Kategorije osebnih podatkov in nameni obdelave

Osebne podatke upravljavec obdeluje na podlagi soglasja uporabnika, brez soglasja pa za namen izvedbe pogodbe, na podlagi zakonitega interesa ali za namen izpolnjevanja pravnih in zakonskih obveznosti.

 

Obisk spletne strani

Ob obisku spletne strani družba Ana Vidović s.p. zbira podatke, ki izvirajo iz uporabe spletne strani na podlagi zakonitega interesa zagotavljanja storitev, varnosti in izboljšanja uporabniške izkušnje. V ta namen se obdelujejo naslednji podatki: referenčna stran, datum in ura dostopa, količina prenesenih podatkov, status prenosa, vrsta spletnega brskalnika, IP naslov in z njim povezana lokacija, ID naprave, njeni tehnični parametri, kot je operacijski sistem, različica, ločljivost zaslona, izbrani brskalnik in različica le-tega ter podatke, pridobljene iz piškotkov in podobnih tehnologij za prepoznavanje naprav, jezik. Ti podatki se obdelujejo v anonimizirani obliki in največ 36 mesecev.

S pomočjo IP naslova uporabniku omogočimo dostop do naše spletne strani, preko piškotkov pa ugotavljamo število obiskovalcev spletne strani, posameznih vsebin in ponudb, prilagajamo ponudbe, podatke uporabljamo za namen izboljšanja delovanja spletne strani ter storitev upravljavca. Piškotki omogočajo, da se shrani uporabnikova izbira v nakupovalni košarici ob ponovnem obisku spletne strani, se zapomni uporabnikova prijava z uporabo določene naprave na naši spletni strani in se ne zahteva ponovni vnos uporabniškega imena in gesla (ti podatki se hranijo največ 1 mesec) ter za ugotavljanje podanih soglasij. Piškotki pomagajo pri zagotavljanju varnosti in preprečevanju zlorab, za ugotavljanje in odpravljanje napak, izboljšave spletne strani in samo delovanje spletne strani. Če imate na svojem brskalniku onemogočene piškotke, je možno, da spletna stran ne bo delovala kot bi morala.

Ko IP naslova uporabnika v ta namen ne potrebujemo več, ga skrajšamo tako, da odstranimo zadnji oktet IP naslova, ki ga uporabljamo za izboljšanje kakovosti in storitev naše spletne strani, tako da analiziramo vedenje uporabnikov. Po določenem času, se ti podatki trajno izbrišejo (glej seznam piškotkov).

 

Elektronska sporočila in SMS sporočila

V kolikor uporabnik poda soglasje za prejemanje e-sporočil na elektronski naslov ali SMS sporočil na  telefonsko številko, v povezavi z branjem naših sporočil, upravljavec zbira in obdeluje naslednje podatke: čas, potreben za odprtje sporočila, podatke o napravi iz katere dostopate do spleta (IP naslov, lokacija, ID naprave, operacijski sistem in njegova različica, ločljivost zaslona, brskalnik in različica brskalnika). Ti podatki se obdelujejo na podlagi podanega soglasja in za namene zakonitega interesa upravljavca, da lahko obdela zahtevke uporabnikov, izboljša uporabniško izkušnjo, prilagodi ponudbo. V ta namen se hranijo podatki največ 3 mesece oz. v skladu z podanim soglasjem oz. v skladu z zakonskimi zahtevami ali v primeru sodnih postopkov, do končanja postopkov.

 

Nagradne igre

Če uporabnik sodeluje v nagradni igri, upravljavec Ana Vidović s.p., zbira in obdeluje naslednje njegove osebne podatke: ime, priimek, poštni naslov, naslov elektronske pošte, datum vstopa, izbira zmagovalca, nagrada, odgovor na vprašanje. Družba Ana Vidović s.p. takšne osebne podatke obdeluje zato, da lahko organizira nagradno igro, objavi zmagovalca na spletni strani ali družbenem omrežju (kjer je potekala nagradna igra) in ga obvesti, mu izroči nagrado, izpelje dogodek in za namene trženja, če za tak namen uporabnik poda svoje soglasje. Osebni podatki se obdelujejo na podlagi podanega soglasja za sodelovanje v nagradni igri, za čas izvedbe nagradne igre in v skladu z zakonskimi zahtevami. V tržne namene se podatki uporabljajo v primeru, da ste podali soglasje za ta namen. V kolikor se uporabnik z obdelavo osebnih podatkov ne strinja, lahko uveljavljate svoje pravice, kot so pojasnjene v poglavju o pravicah uporabnikov.

 

Obdelava osebnih podatkov zaradi izpolnjevanja zakonskih obveznosti

Osebne podatke uporabnika lahko upravljavec obdeluje z namenom izpolnjevanja svojih zakonskih obveznosti. To vključuje predvsem:

– obdelavo podatkov o plačilih za storitve za izpolnitev davčne in računovodske obveznosti ter

– razkritje informacij, ki jih zahtevajo oblastni organi, vključno s sodišči, na podlagi in v obsegu splošno veljavnih določb.

 

Funkcije socialnih medijev in ponudnikov plačilnih storitev tretjih oseb

Spletna stran uporabljata funkcije družbenih omrežij in ponudnikov plačilnih storitev, ki jih upravljajo tretje osebe, kot so Facebook, Instagram, PayPal, itd. Te funkcije lahko a.) zbirajo podatke (ime in priimek, elektronski naslov, telefonska številka, poštni naslov, datum rojstva, podatke za plačilo – številka kreditne/debetne kartice, datum poteka veljavnosti, številka CVV/CVC in ime imetnika kartice, IP naslov, strani, ki jih obiskujete na naši spletni strani) in b.) lahko nastavijo piškotke ali uporabijo podobne tehnologije, ki omogočajo pravilno delovanje posameznih funkcij. Če je uporabnik prijavljen v svoj uporabniški račun pri tretji osebi, bo tretja oseba lahko povezala podatke o njegovem obisku na naših spletnih straneh z njegovim uporabniškim računom. Podobno lahko tretja oseba zabeleži interakcije uporabnika s temi funkcijami tudi, ko obišče Facebook ali Instagram stran upravljavca. Interakcije posameznika s temi funkcijami ureja politika zasebnosti tretje osebe, ki nudi to funkcijo. Če želite izvedeti več glede zbiranja in obdelave osebnih podatkov tretje osebe, si preberite njihova pravila zasebnosti.

 

Povezave do drugih spletnih mest

Spletna stran lahko vsebujeta povezave do drugih spletnih mest, ki jih upravljajo tretje osebe. Opozarjamo vas, da ob obisku teh povezav pregledate politiko zasebnosti in varnosti teh zunanjih spletnih mest. V vsakem primeru pa naj uporabnik preveri politiko zasebnosti teh zunanjih spletnih mest, preden jim posreduje svoje osebne podatke.

 

3. Drugi obdelovalci osebnih podatkov

Osebne podatke v večini primerov obdeluje upravljavec sam. Podatki pa se posredujejo pogodbenim partnerjem upravljavca za namen izvedbe plačila, dostave in drugih storitve povezanih z izvedbo naročila. Ti obdelovalci lahko obdelujejo osebne podatke v skladu z naročili. V kolikor poda uporabnih izrecno soglasje, pa lahko osebne podatke posredujemo oglaševalskim in družbenim omrežjem za prikaz prilagojenih oglasov na drugih spletnih straneh.

 

Prenos ponudnikom storitev

Upravljavec Ana Vidović s.p. lahko najame zunanje ponudnike storitev, ki kot obdelovalci podatkov za upravljavca opravljajo določene storitve, npr. ponudnike spletnih storitev, ponudnike marketinških storitev, ponudnike računalniških storitev, partnerji, ki upravljajo s plačilnimi sistemi za plačilo s plačilnimi karticami, družbe, ki opravljajo dostavo naročil (Pošta in DPD), upravljavcem videonadzora v trgovini, dobavitelju blaga oz. servisnemu centru v primeru reklamacij blaga in storitev. Pri opravljanju teh storitev imajo zunanji ponudniki storitev lahko dostop do vaših osebnih podatkov ali jih obdelujejo, a so pri tem dolžni spoštovati navodila in namene upravljavca in vaša soglasja. Na podlagi soglasja uporabnika lahko upravljavec posreduje vaše osebne podatke oglaševalskim in družbenim omrežjem (Google, Facebook, Instagram, Twitter)

Od teh zunanjih ponudnikov storitev zahtevamo, da uvedejo in uporabljajo varnostne zaščitne ukrepe, ki zagotavljajo zasebnost in varnost vaših osebnih podatkov v skladu z našimi navodili.

 

Drugi prejemniki

Upravljavec lahko za namene in v primerih, ki jih določa veljavna zakonodaja o varstvu podatkov, osebne podatke posreduje organom pregona, državnim organom, pravnim svetovalcem, zunanjim svetovalcem ali poslovnim partnerjem.

 

Mednarodni prenosi osebnih podatkov

Vaši osebni podatki, ki jih zbiramo ali prejmemo, so lahko posredovani in jih obdelujejo uporabniki, ki se nahajajo znotraj ali zunaj Evropskega gospodarskega prostora (»EGP«). Sem spadajo države, ki so navedene na seznamu na http://ec.europa.eu/justice/data-protection/international-transfers/adequacy/index_en.htm, ki zagotavljajo ustrezno raven varstva podatkov z vidika evropske zakonodaje o varstvu podatkov. Uporabnike v ZDA deloma pokriva dogovor med EU in ZDA o zaščiti zasebnosti in tako zanje velja, da zagotavljajo ustrezno raven varstva podatkov z vidika evropske zakonodaje o varstvu podatkov. Drugi uporabniki se lahko nahajajo v drugih državah, ki nimajo ustrezne ravni varstva podatkov z vidika evropske zakonodaje o varstvu podatkov. Upravljavec bo izvedel vse potrebne ukrepe za zagotovitev, da bodo prenosi izven EGP ustrezno zaščiteni, kot je zahtevano v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu podatkov. Prenosi v države, ki ne zagotavljajo ustrezne ravni varstva podatkov, se izvajajo na podlagi ustreznih zaščitnih ukrepov, kot so standardne pogodbene klavzule o varstvu podatkov, ki jih je sprejela Evropska komisija ali nadzorni organ, potrjeni kodeksi ravnanja skupaj z zavezujočimi in izvršljivimi zavezami uporabnika ali odobreni mehanizmi certificiranja skupaj z zavezujočimi in izvršljivimi zavezami uporabnika. Za izvod takšnih ustreznih zaščitnih ukrepov lahko zaprosite, če stopite v stik z nami, kot je navedeno spodaj (Kontakt).

 

4. Pravice uporabnikov

S pisno zahtevo, poslano na naslov: Ana Vidović s.p., Pohorska ulica 9, SI-2000 Maribor ali preko e-pošte na naslov info@fizioterapija-av.si,  lahko uporabnik zahteva dostop, dopolnitev, popravek, blokiranje oz. omejitev obdelave ali izbris osebnih podatkov, ugovarja obdelavi podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njim ter zahteva prenos podatkov.

Uporabnik lahko dano privolitev v obdelavo osebnih podatkov kadarkoli prekliče, trajno ali začasno, v celoti ali delno, s pisno zahtevo, poslano na naslov: Ana Vidović s.p., Pohorska ulica 9, SI-2000 Maribor ali preko e-pošte na naslov info@fizioterapija-av.si. Preklic učinkuje z naslednjim dnem po njenem prejemu. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave do njenega preklica.

Če uporabnik meni, da se njegovi osebni podatki shranjujejo ali obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije.

 

5. Rok hrambe osebnih podatkov

Upravljavec bo obdeloval osebne podatke v obsegu, ki je potreben za uresničevanje namenov za katere so bili zbrani in dokler bo to potrebno za dosego zasledovanega cilja. Podatke pridobljene na podlagi privolitve, bo obdeloval do preklica privolitve.

Osebne podatke tako obdeluje do izpolnitve namena, do preklica soglasja oziroma v okviru zastaralnih rokov za obveznosti, ki bi lahko izvirale iz obdelave teh osebnih podatkov, še posebej, ko je obdelava osebnih podatkov potrebna v okviru sklenitve oziroma izvedbe pogodbe, razen v primerih, ko je rok hrambe osebnih podatkov zapovedan z zakonom in se zato hranijo v skladu z zakonsko zapovedjo.

Vaše kontakte podatke in podatke o zanimanju za naše izdelke ali storitve, lahko hranimo daljše časovno obdobje, če ste podali soglasje, da vam upravljavec lahko pošilja marketinška gradiva. V tem primeru lahko svoje soglasje kadarkoli prekličete.

Upravljavec si pridržuje pravico, da lahko brez obvestila iz baz in evidenc izbriše vse podatke, za katere obstaja utemeljen sum, da so neresnični ali lažni.

 

6. Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za namen nudenja najboljše uporabniške izkušnje ter za druge namene, ki jih lahko uporabnih upravlja z nastavitvami piškotkov. V tem razdelku so navedene podrobnosti o uporabi piškotkov.

Informacije, ki se s spletnega mesta prenesejo na trdi disk vašega računalnika, imenujemo »piškotki«. To so majhne datoteke z informacijami, s pomočjo katerih lahko spletna mesta shranjujejo informacije o vzorcih brskanja posameznega uporabnika.

Večina spletnih mest uporablja piškotke, ker so eno od orodij, s katerimi lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo interneta. S pomočjo piškotkov spletna mesta zagotavljajo osebno prilagojene storitve (na primer: shranijo podatke o prijavi v uporabniški račun, shranijo izdelke v košarici ali pokažejo vsebino, ki bi utegnila uporabnika zanimati).

Obstajajo začasni piškotki (ali piškotki seje), ki se zbrišejo, ko zaprete brskalnik in stalni piškotki, ki  se ne zbrišejo, ampak ostanejo na napravi, dokler jih aktivno ne izbrišemo ali dokler ne potečejo (ta doba je odvisna od nastavitev trajanja piškotka s strani skrbnika spletnega mesta).

 

Izbris piškotka

Večina brskalnikov je nastavljenih na samodejno sprejemanje piškotkov. Piškotke lahko v vašem brskalniku onemogočite, vendar vas opozarjamo, da lahko s tem onemogočite tudi funkcije, ki spletna stran potrebuje za pravilno delovanje.

Podrobnejše informacije o piškotkih si lahko preberete na spletni strani www.aboutcookies.org, kjer so predstavljene informacije o onemogočanju piškotkov z nastavitvami brskalnika in o brisanju piškotkov na vašem računalniku.

 

Vrste piškotkov

Za namen zagotavljanja najboljše uporabniške izkušnje, spletna stran uporablja piškotke. Vsakič, ko dostopite do spletnega mesta, se piškotki prenesejo in/ali se do njih dostopa:

Nujno potrebni piškotki (angl.: Strictly necessary cookies) – Ti piškotki so nujni za pomikanje po spletnem mestu in uporabo vseh funkcij, kot je npr. dostop do varnih območij spletnega mesta. Brez teh piškotkov vam ne moremo zagotavljati zahtevanih storitev, kot je na primer izvedba nakupa.

Piškotki za spremljanje delovanja (angl.: Performance cookies) – Ti piškotki zbirajo informacije o tem, na kakšen način uporabniki uporabljajo spletno mesto, na primer, do katerih strani najpogosteje dostopajo in ali na teh straneh naletijo na obvestila o napakah. Ti piškotki ne zbirajo informacij, s katerimi bi bilo mogoče identificirati uporabnika. Vse informacije, ki jih zbirajo ti piškotki, so prikazane v agregirani obliki, zato so anonimizirane. Uporabljajo se samo za izboljšanje delovanja spletnega mesta.

Funkcionalni piškotki (angl.: Functionality cookies) – Ti piškotki spletnemu mestu omogočajo shranjevanje vaših izbir (kot npr. ime, jezik ali regija) in vam zagotovijo izboljšane, osebno prilagojene funkcije. Podatki, ki jih zbirajo ti piškotki, so anonimizirani, zato ti piškotki ne morejo slediti vašim dejavnostim med brskanjem po drugih spletnih mestih.

Tarčni ali oglaševalski piškotki (angl.: Targeting or Advertising cookies) – S pomočjo teh piškotkov prikazujemo oglase, glede na interese uporabnika. Poleg tega z njihovo pomočjo omejimo število prikazov določenega oglasa in si pomagamo pri merjenju učinkovitosti oglaševalske kampanje. Z izrecnim dovoljenjem družbe Ana Vidović s.p., jih namestijo akterji naše oglaševalske mreže. Ti piškotki si zapomnijo, da ste obiskali spletno mesto in te informacije delijo z drugimi organizacijami, npr. z oglaševalci. Tarčni ali oglaševalski piškotki so pogosto povezani s funkcionalnostjo strani, ki jo zagotavlja zadevna druga organizacija.

 

7. Spremembe politike zasebnosti 

Politiko zasebnosti lahko upravljavec občasno posodobi z namenom, da jo uskladi s spremembami v zvezi z obdelavo osebnih podatkov. O teh spremembah bo uporabnik obveščen na spletni strani, vključno z njihovim datumom začetka veljavnosti. Če bo uporabnik po spremembi politike zasebnosti še naprej uporabljal spletno stran, bo nadaljnja uporaba pomenila, da se strinja in sprejema spremenjeno politiko zasebnosti.

 

8. Informacije in uveljavljanje pravic

Za dodatna vprašanja v zvezi z varstvom osebnih podatkov, ter za uveljavljanje svojih pravic, lahko stopite v stik z nami: Ana Vidović s.p., Pohorska ulica 9, SI-2000 Maribor ali preko elektronske pošte na naslov info@fizioterapija-av.si.


Maribor, 1.4.2023